2
0

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Copiați link-ul

IDEAL 2022, probabil cea mai importantă conferință gastronomică din România, are loc luni, 21 noiembrie

icon.png
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest

Conferința internațională de gastronomie IDEAL (Idei / Dezvoltare / Evoluție / Abilități / Local) se află la a doua ediție, după câțiva ani foarte grei pentru industria HoReCa din România. Născută în 2019, aceasta poate fi cea mai importantă întâlnire pentru oamenii care lucrează în ospitalitate, dar și pentru cei pasionați, curioși și care vor să învețe.

IDEAL Evolution Sibiu a fost născut în 2019, ca un proiect care vizează construirea de parteneriate gastronomice internaționale, facilitarea interacțiunii cu bucătari talentați din străinătate și încurajarea celor mai bune practici în industria ospitalității din ținuturile moritice. Din păcate, din cauza pandemiei, a doua ediție nu va avea loc până în 2022, peste doar câteva zile. Evenimentul este programat pentru 21 noiembrie la Teatrul Gong din Sibiu. Tema din acest an este Cum pot ajuta? (Cum pot ajuta?)

Ediția a doua a conferinței IDEAL – 21 noiembrie 2022 la Teatrul Gong, Sibiu

Conferința IDEAL este creația lui Petra Hianu și Paul Moinea, doi tineri care au străbătut bucătăriile de top din lume înainte de a deveni coproprietari ai Plai din Sibiu, unul dintre cele mai bune restaurante. în România, descrisă drept „un reper pentru bucătăria românească modernă” de către Restograf.

În ceea ce privește ediția din 2022 a conferinței, tema acesteia este „Cum pot ajuta? ” (How Can I Help?) și reunește atât nume mari ale gastronomiei de peste mări și țări, cât și unii dintre cei mai buni bucătari din România. Lista include:

  • Arlene Stein , fondatoarea proiectului Canada’s Terroir și promotor al gastro-diplomației internaționale
  • JP McMahon, 1 bucătar cu stea Michelin, proprietar al restaurantului ANIAR din Galway și fondator al simpozionului gastronomic Food on the Edge. Pentru referință, Food on the Edge reunește în fiecare an aproximativ 400 de participanți din întreaga lume și 50 de vorbitori de talie mondială din industria gastronomică.
  • Douglas McMaster, Silo, Londra. Douglas este bucătarul care, la vârsta de 26 de ani, a creat primul restaurant din lume fără deșeuri. La doi ani de la deschidere, Silo a primit premiul pentru cel mai etic restaurant al Marii Britanii.
  • Denis Lovatel, este unul dintre cele mai faimoase pizzaiolos din lume, supranumit „pizzaiolo di Montagna” (fabricatorul de pizza de munte). Folosește ierburi și plante din flora sălbatică a Dolomiților și rec

Citește mai multe!

Distribuie această știre prietenilor tăi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns